LFVS feiret 10 år med fellesskap på Sundvolden

Lørdag 31. august 2024 var det endelig klart for Jubileumskonferanse på Sundvolden hotell. Landsforeningen for vestibulære sykdommer fylte nemlig 10 år 25. juni i år! Det hele startet tidlig med en nydelig lunsj og velkomsttale fra styremedlem Kjetil Theodorsen. Deretter gikk ferden til konferansesalen, hvor Arnt “Happiator” Sæther kickstartet showet med et (alvorlig) foredrag om glede. Her ble det gått inn på hva glede er, hvor man kan finne glede og viktigheten av glede i hverdagen. Dette var en skikkelig vitamininnsprøyting og satte tonen for resten av oppholdet! Videre var det klart for erfaringsutveksling. Forsamlingen ble delt inn i grupper og mange gode og konstruktive diskusjoner om både gleder og sorger fulgte.

Neste foredragsholder ut var Terje André Olsen, som er 2. nestleder i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) og forbundsleder i Blindeforbundet. Han ga et unikt og interessant innblikk i blant annet FFO, kampanjen “404 – Universell utforming not found” og brukermedvirkning. Helt på tampen fikk forsamlingen gleden av å høre Anna Lejerstedt fortelle om medisinsk yoga. Anna har vært en viktig støttespiller for foreningen helt fra begynnelsen, og fikk for dette overrakt et svært velfortjent hederstegn fra styret.

Senere på kvelden, og etter litt egentid, var det duket for et av konferansens absolutte høydepunkt, nemlig Jubileumsmiddag. Her ble det servert en delikat treretter, før oppmerksomheten ble rettet mot skjermen foran i lokalet, hvor Sidsel Fiskaa Hagen tok forsamlingen gjennom foreningens historie helt fra oppstarten og til i dag. Videre tok styreleder Lene Mari Olsen ordet og fremførte en fantastisk og rørende festtale. Dette satte virkelig spor. Under denne seansen fikk også de fire grunnleggerne av foreningen, herunder Sidsel, overrakt velfortjente æresmedlemsskap. Med dette fikk LFVS sine første æresmedlemmer. En innholdsrik lørdag ble rundet av på dansegulvet med linedance med tilhørende latter, smil og en god dose feiltrinn.

Utdeling av æresmedlemskap til foreningens grunnleggere.

Også påfølgende dag, søndag, var fylt med innhold. Allerede klokka 09:00 sto styremedlem Anita Hammervik på scenen for å dele av sin enorme kunnskap og lidenskap for likepersonarbeid. Her ble det satt fokus på blant annet viktigheten av å ha likepersoner og LFVS sitt pågående arbeid for å få etablert et likepersontilbud. Anita ble avløst på scenen av Haakon Kuhnle Andresen, som er nevrokiropraktor og en av grunnleggerne av Kvantumklinikken i Tønsberg. Med stort engasjement fortalte han om hjernen og nervesystemet og hvilken betydning dette kan ha for svimmelhet og vestibulære sykdommer, samt innfallsvinkler for behandling av denne typen sykdom. Dette til stor begeistring fra forsamlingen.

Forsamlingen hadde mer godt i vente da fysioterapeut Narve Bjørneseth fra Apexklinikken i Oslo overtok scenen. Han ga et unikt innblikk i rehabilitering med fokus på særlig tilnærmingene én-til-én vs. tverrfaglig team. Narve har, i likhet med Anna, vært en sentral støttespiller for foreningen i mange år, og fikk for dette også overrakt et svært velfortjent hederstegn fra styret. Jubileumskonferansen og en innholdsrik helg ble rundet av med en trivelig og sosial lunsj på hotellet.

Styret ønsker å takke alle deltakere for deres bidrag til at dette ble en vellykket jubileumsfeiring med nære samtaler og god atmosfære. Vi håper å se alle igjen ved en senere anledning.